JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Miljø >> Om Os >> Udviklingsprojekter

Udviklingsprojekter i Eurofins Miljø

Sidebar Image

I de seneste 10 år har Research and Development (R&D) været et prioriteret strategisk forretningsområde i Eurofins Miljø. Vores konstante stræben efter innovation og teknologiske fremskridt har været med til at sikre, at vi både videreudvikler og forbedrer vores nuværende analysemetoder og udvikler nye. En vigtig faktor for vores forskellige R&D-initiativer har været vores vilje og evne til at selvfinansiere en betydelig del flere af projekterne – på den måde har vi hurtigt kunne sætte projekterne i søen og kunnet reagere på markedets efterspørgsel. Vi prioriterer i udviklingsprojekterne at samarbejde med førende aktører inden for forskellige sektorer. Samarbejdspartnerne har bl.a. været Københavns Universitet, danske forsyninger, danske rådgivere, Eurofins laboratorier i udlandet og andre udenlandske videncentre. Via disse samarbejder får vi adgang til den nyeste viden og kan omsætte den faglige viden til løsninger, som efterspørges blandt vores kunder.

Det er vigtigt for os at kommunikere om vores R&D projekter samt resultaterne af projekterne. Derfor deltager vi løbende i konferencer og deler ud af vores viden i webinarer og artikler. Vi anser vidensdeling og interaktion med aktørerne på miljøområdet som helt centrale dele af det at være et miljølaboratorium på det danske marked.

En del Eurofins´ DNA er aldrig at stå stille, men at fortsætte med at innovere og udvikle – og som du kan se i projekterne herunder, så er det lige præcis, hvad vi gør. Vi er stolte over at være med til at bidrage til fremtidens løsninger og teknologiske fremskridt.

Igangværende udviklingsprojekter

Område

Beskrivelse

Drikkevand

AQUAPLEXUS

Formålet med projektet er at udvikle metoder til non-target/chemical fingerprinting af drikkevand med fokus på både de analytiske udfordringer samt behovet for at kunne vurdere risici ved fundne stoffer.


Projektet er medfinansieret af Innovationsfonden.

Jord

ARAGORN

ARAGORN er et stort EU-projekt med deltagere fra 12 forskellige EU lande. Formålet er at udvikle guidelines, som kan bruges af jordejere til planlægning og udførelse af jordremedierings opgaver. Projektet har en holistisk tilgang, som både omfatter de tekniske aspekter og de socioøkonomiske dele af sådanne opgaver.

Projektet er medfinansieret af EU.

Mikroplast

 

 

Mikroplast projekt

I dette projekt er fokus udvikling af en metode til analyse for mikroplast i spildevand samt test af tre renseteknologier for Mikroplast.


Projektet er medfinansieret af MUDP (Miljøstyrelsen). Rapporten forventes i foråret 2024.

Pesticider i drikke- og grundvand

PESITICID

Udvikling af metoder til suspect screening af grundvand- og drikkevandsprøver inkl. prøvepræparation. Projektet indeholder desuden opbygning af en database over potentielle organiske forureninger i drikkevand.


Projektet er medfinansieret af MUDP (Miljøstyrelsen).

 

PFAS i jord og grundvand

Metoder til PFAS

Beskrivelse af og afprøvning af metoder til analyse for PFAS i jord og grundvand.

Projektet er medfinansieret af TUP (Miljøstyrelsen). Rapporten for projektet forventes i foråret 2024.

PFAS i jord

Teknologi til rensning/behandling af PFAS forurenet jord

I projektet bliver der afprøvet metoder til rensning af PFAS-holdig jord og der bliver også udviklet et "beslutningstræ" som kan bruges til valg af rensemetode og deponering.


Projektet er medfinansieret af MUDP (Miljøstyrelsen).

Retrospektive analyser

Retrospektive analyser

Udvikling af koncept for datalagring med hensyn på senere re-analyse mhp suspect screening eller non-target analyse.

Projektet er egenfinansieret.

Spildevand

VANDALF

Projektets mål er at udvikle metoder, som via non-target/fingerprinting analyseteknikker, toksikologiske analyser og avanceret dataanalyse kan anvendes til at identificere ukendte toksiske forbindelser i spildevand.
Læs mere om projektet her.

Projektet er financieret af Innovationsfonden og gennemføres sammen med en gruppe med bl.a. Københavns Universitet, Københavns Kommune, Danmarks Miljøportal, MSCi, Miljøstyrelsen foruden en række internationale partnere.

 

Afsluttede projekter

Område

Beskrivelse

DNA

eDNA

I projektet blev der udviklet en række eDNA baserede analysemetoder til detektion af beskyttede arter, invasive arter samt kommercielt værdifulde arter i fersk- og saltvand.

Projektet var financieret af Innovationsfonden

Drikkevand

AQUALITY

Projektet var et kombineret udviklings- og uddannelsesprojekt. 15 udpegede kandidater udviklede analysemetoder til drikkevand under udstationering ved universiteter og private laboratorier.
Du kan læse mere om projektet og resultaterne her.


Finansieringen var via EU.

Indeklima
Jordforurening

ChemFingAIR

Projektet udviklede en objektiv metode til kvantificering af bidrag fra en jordforurening til en overliggende bygning. Projektet blev gennemført i samarbejde med Københavns Universitet og Region Hovedstaden.

Indeklima og PFAS

Flygtige PFAS forbindelser i indeklima

Projektet undersøgte forekomsten af flygtige PFAS forbindelser i et testhus tilhørende Region Midtjylland. Eurofins Miljø leverede analyserne til projektet, som blev udført af Rambøll.


Projektet var finansieret af Region Midtjylland.

Jordforurening

Gandalf / ChemFingSOIL

Projektet udviklede en række nye metoder til karakterisering af jordforureninger. Metoderne kan bl.a bruges til kildesporing.
Der kan læses mere om projektet her.

Projektet blev financieret af Innovationsfonden og gennemført af en gruppe med deltagelse af Københavns Universitet, Københavns Kommune m.fl.

Jord- og grundvand

Passiv prøvetagningsteknologi

Brug af passiv prøvetagningsteknologi i forbindelse med undersøgelse af jord- og grundvandsforureningers påvirkning af overfladevand

Projektet dokumenterede effektiviteten ved passiv prøvetagning af overfladevand ved hjælp af Sorbisense metoden.

Hvis du har spørgsmål til projekterne eller til vores udviklingsaktiviteter, er du meget velkomne til at kontakte mig:

Peter Mortensen

Peter Mortensen
Manager, Research and Development
27 10 54 30