Kontrol af trykluft
Partikler | Vand | Olie | |
Fødevare Industri | |||
Automatik (Cylindre, Magnetventiler) | 1-5 | 4-5 | 1-3 |
Pakkemaskiner, tappekolonner | 3-5 | 2-5 | 3 |
Trykluftværktøj i produktionslokale | 1 | 2-3 | 1 |
Åndemiddelluft | 1 | 3 | 1 |
Mejerier | 1-3 | 1-3 | 1 |
I vejledningen udarbejdet af Brancheforeningen for Hydraulik og Pneumatik (BHP) ses blandt andet forslag til trykluftkvalitet inden for en række udvalgte brancher. Kriterierne relaterer til klasseinddelingen i standarden.
Indholdet af mikroorganismer i trykluften er et meget relevant parameter. Der findes pt. ikke kravværdier herfor. Derfor bør du og din virksomhed selv fastsætte jeres egne krav. Parametre som organiske opløsningsmidler, nitrogendioxid, nitrogenoxid, kulmonoxid og kuldioxid kan også optræde som forureninger i trykluft.
Når vi laver kontrolmålinger foregår det altid »on-site« med opsamlingsudstyr (blandt andet laserpartikeltæller og trykdugpunktsmåler). Derefter undersøger og analyserer vi de indsamlede prøver på vores laboratorium.
Der foretages efterfølgende analyse på laboratoriet af de indsamlede prøver.
Vi anbefaler, at du regelmæssigt foretager kontrol af trykluft. Selv små mængder forureninger kan fx påvirke kvaliteten af fødevarer i negativ retning.
Skal du have lavet en kontrol af trykluft, så kontakt mig: