Instruktion til Optøning
Instruktion til Optøning af Chokfrosne Kalibreringsprøver
Chokfrosne kalibreringsprøver skal opbevares ved -18°C til -20°C. |
- Optø prøverne i et vandbad til de når en temperatur på 40±1°C
Placér prøverne i et 40-43°C vandbad i ca. 50 minutter indtil de når den rette temperatur. Prøverne placeres således at vandkanten som minimum er ved prøveindholdets niveau, men hele bægeret må ikke være under vand. - Tag prøven ud af vandbadet og vend prøven 20-30 gange
Vær opmærksom på at voldsom rystning af prøven kan forårsage oiling off. - Inspicér prøven
Kontrollér at prøven ser homogen ud og at prøvens temperatur er 40±1°C. Er den ikke det, sættes prøven tilbage i vandbad i 10-15 min. - Forbered prøven jævnfør dine forskrifter
Prøven kan anvendes direkte fra vandbadet. Hvis dine forskrifter foreskriver køling af prøven inden brug skal dette gøres i et tempereret vandbad og ikke i et is-vandbad. - Optøede prøver må ikke genbruges!
Er optøning af prøven påbegyndt kan den ikke fryses og bruges igen. En prøve kan dog godt måles flere gange i umiddelbar forlængelse.
Du kan downloade en printvenlig version af optøningsmanualen her.