Foderblandinger
Den optimalt sammensatte foderblanding sikrer god foderudnyttelse, høj produktivitet, minimalt spild og god driftsøkonomi.
For at sikre optimal sammensætning af dit foder, er det vigtigt for dig at kende både mængden af indholdsstoffer og den kvalitative sammensætning af de anvendte råvarer. På baggrund af specifikke data på råvarerne kan der udarbejdes en præcis recept for blanding af foderet.
En kvalitetskontrol af det blandede produkt er din garanti for at slutproduktet indeholder det forventede, så indlægssedlerne er retvisende. Desuden kan der testes for uønskede stoffer og patogener, som eksempelvis salmonella.
Vi har mange års erfaring med test af foderråvarer og færdigfoder. Vi hjælper foderproducenter og rådgivere med at kontrollere råvarer og de færdige produkter, så de danske husdyrproducenter kan udnytte det fulde potentiale ved en optimal fodring af dyrerne.
Dansk producerede fødevarer er verdensberømte for kvalitet og sikkerhed. Vi hjælper dig med at sikre kvaliteten af foder. Du kan få testet dine produkter for en lang række uønskede stoffer. På den måde er du med til at opretholde de danske landbrugsprodukters stærke position på verdensmarkedet.
Forslag til analyser af foderblandinger
For at gøre det nemt og mere overskueligt for dig, har vi udarbejdet en oversigt med væsentlige ydelser, når det gælder undersøgelser af korn og foderstoffer:
Kvalitative indholdsstoffer:
- Energi og fordøjelighed - FEsvin, FEkvæg, MJOL
- Råprotein og aminosyresammensætning
- Råfedt og fedtsyreprofil
- Kulhydrater og fibrer
- Mineraler
- Vitaminer
- Tilsætningsstoffer, herunder enzymer som eksempelvis fytase
Uønskede stoffer:
- GMO, herunder VLOG
- Pesticidrester
- Tungmetaller
- Dioxiner
- Mycotoxiner
Mikrobiologiske tests:
- Kimtal og gær-skimmel
- Patogener, som eksempelvis salmonella, listeria og e.coli
Andre ydelser:
- Auditering af producenter af fjerkræfoder
- Mærkning af petfood
- QS og GMP+ godkendte analyser
Lad os finde din løsning
Eurofins virksomhedernes portefølje omfatter mere end 200.000 pålidelige analysemetoder til at sikre kvalitet, sikkerhed, renhed, sammensætning og oprindelse af fødevarer, foder og ingredienser.
Kontakt os for at få lavet en analyse af radon:
Anne-Sofie Ladekjær Mikkelsen